Fietsen in de omgeving

Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur, maar valt je oog ook op ieder detail. Dichtbij of verder weg, het maakt niet uit. De Veluwe laat u genieten van onze mooie natuur in eigen land. Dit is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.

Kijk hieronder voor meer informatie over de fietstochten in de buurt


Fietsroutes

 • De Smittenberg Fietsen Veluwe 1

  Loenense Watervallen

  Voor de economische ontwikkeling van Apeldoorn werd in 1825 het Apeldoorns kanaal gegraven. Om de toevoer van water in het kanaal zeker te stellen werden er kunstmatige beekjes (sprengen) aangelegd. Zo'n spreng ontspringt uit een kunstmatig aangelegde bron waaruit grondwater omhoog komt borrelen. Volg deze mooie fietsroute langs mooie plekjes in de omgeving van het hotel. De route is ongeveer 20 km en biedt vele mogelijkheden om even uit te rusten.  

   

 • De Smittenberg Fietsen Veluwe 2

  Kootwijkerzand en Radio Kootwijk

  In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. De leegte van zand en heide maakte het Kootwijkerzand bij uitstek geschikt voor Radio Kootwijk. Het zendstation dat in de jaren twintig van de vorige eeuw werd gebouwd voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Het imposante gebouw, dat het midden houdt tussen een tempel en een sfinx, contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving.

 • De Smittenberg Fietsen Veluwe 3

  Posbank Rheden

  Ten noordoosten van Arnhem ligt het Nationaal Park Veluwezoom-Posbank. Deze fietsroute brengt u langs tal van mooie natuur van uitgestrekt bos, heideheuvels en zandverstuivingen. Met af en toe een flinke klim of daling. Op het hoogste punt van de Posbank word deze inspanning ruimschoots beloond. Geniet bij helder weer van het prachtige uitzicht op het Herikhuizerveld en het IJsseldal. In het bezoekerscentrum kunt u terecht voor informatie of een souvenir uit het winkeltje. Of neem plaats in de brasserie voor een heerlijk hapje en een drankje.

 • De Smittenberg Fietsen Veluwe 4

  Bussloo en Stedendriehoek

  Bussloo is een dorp in de gemeente Voorst en telt ongeveer 170 inwoners. Het ligt in het gebied de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het landschap kenmerkt zich door een afwisseling van statige bomenlanen, bossen, velden en historische boerderijen van onder meer het landgoed De Poll. Verder is het gebied voornamelijk bekend van recreatieplas Bussloo.

   

  .