Zien en doen


 • Paleis Het Loo Apeldoorn 400X300

  Paleis Het Loo, Apeldoorn

  Vanaf 1 april kunnen bezoekers van Paleis Het Loo voor het eerst via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van Paleispark Het Loo. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranjewandeling’ voert langs het badpaviljoen, theepaviljoen, olifantenstallen en oude Oranjerie.

   

 • Veluwsche Stoomtrein Maatschappij 400 X 300

  Veluwse Stoomtrein Maatschappij, Beekbergen

  Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

 • Park Hoge Veluwe 400 X 300

  Het Nationale Park De hoge Veluwe

  Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, stichters van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een ontwerp van architect H.P. Berlage, die niet alleen het gebouw zelf, maar ook het interieur ontwierp, tot het meubilair en zelfs het servies en bestek aan toe. Vandaar dat het Jachthuis geldt als een ‘Gesamtkunstwerk’. Ook het bijbehorende park met vijverpartijen is van de hand van Berlage. Het Jachthuis werd gebouwd tussen 1916 en 1920 en is een van de belangrijkste monumenten van ons land.

 • Apenheul 400 X 300

  Apenheul, Apeldoorn

  Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend. In het grote, prachtig groene bos loop je tússen de apen! Het dierenpark ligt aan de rand van Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe en is nog geen uur rijden vanaf Amsterdam.

   

   

   

 • Nederlands Openluchtmuseum 400X300

  Het Nederlands Openluchtmuseum

  Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de erven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.