Historie

De historie van de De Smittenberg in Beekbergen gaat ver terug in de tijd. Zo werd er in 1621 al bier gebrouwen en gasten ontvangen. Toen als herberg met een stalhouderij. We weten dat Jochem Brouwer in 1710 de eigenaar was. Hij diende toen namelijk een verzoekschrift in bij de gouverneur van Gelderland. Hij wilde dat de straatweg langs zijn uitspanning zou gaan lopen. Het verzoek werd toentertijd ingewilligd en nog steeds komt het verkeer langs het huidige hotel-restaurant.

Voor handelaren en andere reizigers lag de herberg gunstig op het kruispunt van veldwegen en paden en werd daarom vaak bezocht. Zij lieten zich in het etablissement vorstelijk verzorgen. Hun paarden werden verzorgd in de stal de ‘Deuritte’ genoemd. De Smittenberg had ooit een speciale kamer voor vishandelaren uit Harderwijk en Elburg. De penetrante geur die deze mensen permanent om zich heen hadden, was genoeg reden om hen een aparte kamer te geven.

In het jaar 1969 krijg de Smittenberg zijn huidige vorm, terwijl het restaurant De Smidse in 1977 werd voltooid. Inmiddels is het hotel meerdere keren aangepast aan de wensen van de tijd. Ook vandaag de dag zijn we druk met het verder moderniseren van de kamers en faciliteiten. Zo is recent het terras volledig vernieuwd.

Al eeuwenlange worden reiszigers gastvrij ontvangen. Ook vandaag de dag bent u welkom in ons hotel en restaurant. Voor een comfortabele overnachting, een heerlijke lunch of diner en drankje op ons terras.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen 

Historie Smitteneberg Beekbergen 490 X 285 2

Historie Smittenberg Beekbergen 490 X 285